Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Welke speelgoed tractor kopen 1: de afmetingen

Welke speelgoed tractor kopen 1: de afmetingen

Welke speelgoed tractor kopen 1: de afmetingen

 

Op zoek naar een schaal model tractor om te verzamelen of speelgoed tractor? In deze serie artikelen leest u welke keuze mogelijkheden er zijn. Met hierin aandacht voor de volgende onderwerpen:

Afmeting van de tractor

Bij ieder merk speelgoed tractor wordt er gesproken over 'schaal'. Dit is een maatverhouding wat wordt aangeduid als 1:x (getal) waarbij de 'x' aangeeft hoeveel maal kleiner het model is dan de echte tractor. Als het bijvoorbeeld 1:32 is, dan is het schaalmodel 32x kleiner dan de tractor in het echt. Als voorbeeld de John Deere 6210R. Volgens werktuigen.nl is deze in het echt 5 meter lang; deel dit door 32 (van de 1:32) en het schaalmodel is dus 15,6cm lang.

In onderstaande foto zijn 3 verschillende grootte's naast elkaar te zien, met in dit geval 3 verschillende eenvoudige speelgoed tractoren naast elkaar.
speelgoed tractor grootte vergelijken

Tenslotte is er ook een serie 1:16 voertuigen. Dit zijn in de standaard serie ook gelijk de grootste modellen en over het algemeen geschikt voor kinderen als speelgoed model. In onderstaand vergelijk staan alle modellen naast elkaar van het merk John Deere.

speelgoed tractoren vergelijken
 

Iets om direct rekening mee te houden zijn speel combinaties

Het rijden met een speelgoed tractor is één ding; het combineren met een stal, weiland en boerderij dieren maakt het spel juist meer dan compleet. Het resultaat is dat kinderen met de accessoires en atributen hun eigen speel wereld kunnen bouwen. De boer heeft namelijk veel te maken met de 4 seizoenen, dus ook de kinderen kunnen zelf verschillende scenario's naspelen.
  • Voorjaar: staat in het teken van eerst (kunst)mest uitrijden en de afrastering (hekjes) in orde maken. Als de dagen wat warmer worden kan de boer namelijk de koeien naar buiten doen. In miniatuur zijn zowel de koeien, hekjes als weiland gewoon verkrijgbaar. Ook moet in het voorjaar de akker bewerkt worden met ploegen, bemesten en zaaien.
  • Zomer: dan wordt er gemaaid en baaltjes gemaakt en de koeien kunnen gewoon lange dagen naar buiten. De akkerbouwer is dan druk met oa gewasbescherming.
  • Najaar: Oogstseizoen. Denk aan mais hakselen, aardappels en bieten rijden maar ook met de combine granen oogsten.
  • Winter: De koeien op stal en werktuigen onderhouden in de werkplaats.
Zo is er altijd wat te doen op de speel boerderij; en dus is er iedere keer weer een ander spel te bedenken. Centraal staat hierin de speelgoedtractor met een uitgbreid scala een gebouwen, dieren en accessoires.

speelgoed boerderij

 

  Jan     18-02-2019 18:25     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij

Speelgoed en bestellen
We werken gewoon door om de orders zo normaal mogelijk te blijven leveren. Vragen? We zijn bereikbaar Whatsapp, chat, mail of telefoon.
info@timsspeelgoedboerderij.nl
Whatsapp