Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Welke speelgoedtractor kopen 3: leeftijden

Welke speelgoedtractor kopen 3: leeftijden

Welke speelgoedtractor kopen 3: leeftijden
Voor verschillende leeftijden zijn er verschillende mogelijkheden. Hierin is dus rekening te houden met de fabrikant; zoals hierboven beschreven, en de grootte wat ook weer te relateren is aan de leeftijd.speelgoed tractor vanaf 2 jaar


Speelgoed tractor vanaf 2 jaar: Belangrijkste in deze leeftijd is om rekening te houden met kleine onderdelen, dit vanwege verstikkingsgevaar.

Echt gemaakt voor deze jongste kinderen zijn de modellen van Roadmax. deze zijn robuust, vrolijk gekleurd en veilig. Een echte Roadmax speelgoed tractor kan tegen een stootje en is dus ook leuk om kado te doen.

De kleinste 1:87 Siku modellen zijn echter niet geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar omdat hier wel kleine onderdelen bijgeleverd worden. Vaak is er een losse cabine welke een gevaar is omdat kinderen die in de mond kunnen stoppen.

Ook LEGO DUPLO maakt verschillende boerderij voertuigen welke zelfs geschikt zijn voor kinderen vanaf 1 ½. jaar. Ook dit zijn voertuigen en modellen met mooie vormen en puur geschikt om lekker mee te spelen.


Speelgoed tractor vanaf 3 jaar: belangrijkste hierin is de wetgeving van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Vanaf deze leeftijd het verantwoord vindt dat deze kinderen ook kunnen omgaan met kleine onderdelen en deze niet doorslikken. Voor deze leeftijd zijn er dan ook veel meer mogelijkheden zoals:
  • Siku 1:87 (klein en eenvoudig) Deze serie in een zogenaamde blisterverpaking zijn helemaal gericht op het speelgenot. En doordat ze niet zo groto zijn kun je ze ook nog eens mee nemen naar vriendjes of in de auto op de achterbank mee geven.
  • Bruder 1:16 (groot, stevig en mooie bediening) Dit zijn direct de grootste speelgoed tractoren met opvallend veel bedieningsfuncties. Hierdoor zijn zeker niet alle modellen al geschikt voor 3 jarigen door de samengestelde bediening.
  • Kids Globe Farming tractoren 1:50 (compact en robuust) Deze zijn stuk voor stuk gewoon geschikt voor deze groep. Lekker sterk gemaakt en eenvoudig te bedienen.

4 tot 6 jaar: Voor deze leeftijdsgroep is er geen éénduidig advies te geven: van kind tot kind is het verschillend hoe de motoriek al ontwikkeld is en hoe ze met hun speelgoed om gaan. In principe zijn de speelbare tractoren allemaal geschikt voor deze kinderen. Wij geven wel het advies om te kijken naar de mogelijke complexiteit van bediening.
Als voorbeeld: Bruder maakt de John Deere 5115 M welke gewoon robuust gemaakt is. Met een eenvoudige bediening en geen bijzondere accessoires kan met zo'n speelgoed tractor eigenlijk weinig mis gaan.
Bruder maakt ook de bijzondere Claas Xerion met veel bedieningsmogelijkheden: denk aan 4 wiel besturing wat je zelf kunt instellen en kantelbare cabine. Allemaal gewoon wat complexer te bedienen en dus niet altijd geschikt voor 4-jarige kinderen.
bruder claas xerion mogelijkheden
In deze leeftijdsgroep zijn er ook al een aantal bestuurbare tractoren beschikbaar. Op deze pagina met alle astand bestuurbare voertuigen kunt u zelf met een filter de juiste leeftijdscategorie selecteren en de jusite keuze maken. En ook daar is weer een selectie gemaakt op de complexiteit van bedienen en gevoeligheid van het model.

Speelgoed tractoren voor kinderen van 6 tot 10 jaar: Qua gebruik is hierin nagenoeg alles mogelijk in de selectie speelgoed. Puur de dure vitrinekast modellen van oa Wiking of Schuco is niet handig. Deze zijn niet gemaakt voor kinderhanden.
  Jan     19-02-2019 09:01     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij

Speelgoed en bestellen
We werken gewoon door om de orders zo normaal mogelijk te blijven leveren. Vragen? We zijn bereikbaar Whatsapp, chat, mail of telefoon.
info@timsspeelgoedboerderij.nl
Whatsapp