Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Veilig (achteraf) betalen
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Merken - Strautmann
filter icon Filter

Filter

close

Strautmann

Strautmann

Strautmann merkpagina met miniaturen en speelgoed modellen

Van de Duitse fabrikant Strautmann zijn diverse landbouwmachines beschikbaar. Denk aan opraapwagens, voerwagens, mestverspreiders en kuilvoersnijders.
Met de kenmerkend rood/groene kleurcombinatie zijn ze opvallend, zowel in het groot als klein.

Als miniatuur worden ze zowel door Siku als Bruder speelgoed gemaakt. Op deze overzichtspagina de verschillende modellen.
Bezig met laden...
visibility

Bruder Strautmann-voermengwagen (schaal 1:16)

De vijzel in de voermengtank van de voermengwagen (Strautmann Verti-mix 1050) is gedraaid. De uitlaatkleppen op de tank kan worden...

28,30

visibility

Siku Deutz Agrotron 265 met Strautmann mestverspreider

8,25

visibility

Siku Strautmann voermengwagen (schaal 1:32)

Als de koeien op stal staan moeten ze gevoerd worden. Wat is er nu leuker dan met de voermengwagen langs het voerhek te rijden, terwijl...

30,10

Strautmann landbouwmachines de mogelijke miniaturen


strautmann opraapwagensDe oudste Strautmann machines zijn de mestverspreiders voor vaste mest. In het verleden stonden bijna alle dieren in strohokken en de stromest over het land verspreiden is zwaar werk. Om dit eenvoudiger te maken is men mestverspreiders gaan maken. Dit is een wagen met een loswals achterop (om de mest eraf te gooien/verspreiden) en een ketting om de mest naar achteren te schuiven.

De opraapwagens zoals op bovenstaande afbeelding zijn gemaakt om het gras op te rapen en naar de graskuil te rijden. In het opraapsysteem zitten vaak messen om het gras te snijden zodat het beter gemengd kan worden met bijvoorbeeld mais of brokjes.

Een Strautmann voermengwagen is gemaakt om verschillende soorten voer te mengen. Voor een koe is het gezond om niet alleen mais of gras te eten, dus dan roer je dat door elkaar. Eventueel met wat ander eten zoals aardappelresten of brokjes. Ook kun je dan extra vitaminen en/of mineralen gemakkelijk toevoegen, door deze door het voer te mixen.


Strautmann miniaturen en speelgoedsiku strautmann mestverspreider

Zowel Bruder als Siku maakt de modellen op schaal. Het verschil is zowel de grootte als de bouw. Hieronder de verschillen en mogelijkheden.

Siku Strautmann zijn er in drie mogelijke schalen. In de kleinste schaal 1:87 is er de combinatie van een Deutz tractor met mestverspreider.

In de schaal 1:50 is er een voermengwagen.

In 1:32 zijn er meer mogelijkheden zoals de enkelasser Siku mestverspreider. Deze mestverspreider heeft een metalen frame met kunststof opbouw. Voorop zit de stenenvanger en achterop zijn de staande walsen zichtbaar welke de mest verspreiden.

speelgoed voermengwagenEen voermengwagen past prima op de speelgoed boerderij. Met bijvoorbeeld de Siku Strautmann voermengwagen kun je je koeien voeren in de stal. In de schaal 1:32 is dit de enkelasser met staande vijzer om het voer te mengen. De machine werkt gewoon; de vijzel kan draaien en de band voert het eten voor de koeien naar de zijkant eruit.


Bruder maakt ook een voermengwagen. Deze is een stuk groter in de schaal 1:16 en ook hier werkt de machine zoals in het echt. Je kunt het eten zelf mengen en op die manier de koeien voeren die op stal staan.

In onderstaande video uitleg van de Strautmann voermengwagen.


 


Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij