Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Veilig (achteraf) betalen
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Boerderij speelgoed - Siku speelgoed

Siku speelgoed

Siku-speelgoed

Siku speelgoed kenmerkt zichdoor de zichtbare kwaliteit.

Siku tractoren, aanhangers en landbouwmachines zijn gemaakt met mooie details en van metaal met kunststof waar nodig. Dit staat garant voor een lange levensduur. Er zijn in drie schalen (afmeting) beschikbaar; van 1:87 1:50 en de standaard maat 1:32 Ook is er is een serie remote control Siku speelgoed. Dit zijn de zelfrijdende voertuigen.

Hieronder het speelgoed van Siku, daaronder lees je nog veel meer over Siku boerderij speelgoed.Siku speelgoed, echt metalen speelgoed met vele mogelijkheden.

Siku is al jarenlang een bekend Duits merk van onder andere Siku Farmer modellen. Deze landbouw trekkers zijn er oa in de schaal 1:32 en al jaren heel mooi nagemaakt.

Siku speelgoed schaalverhouding

Kijk maar eens bij de verschillende Siku modellen; je kunt zien dat je allemaal heel echt op de trekkers en machines buiten lijken. In de schaal 1:32 Siku farmer zijn de machines het meest natuurgetrouw; deze hebben de meeste details en de tractoren zijn zelfs voorzien van een fronthef en achterhef. De stuurinrichting werkt geheel; in de cabine is een stuurtje aanwezig wat zelfs ook werkt.

De volgende schaal is 1:50 Siku Farmer. Deze zijn meestal wat goedkoper maar hebben wel een metalen frame met kunststof opbouw. De modellen zijn wat meer robuust uitgevoerd, zo is bijvoorbeeld de vooras star en er alleen een trekhaak achterop om aanhangers te koppelen.

Tenslotte de kleinste schaal; Siku Farmer 1:87 voor de jongste kinderen. Deze zijn ook voorzien van prima details maar ook bestand tegen een stootje. Echt Siku speelgoed voor de jongste kinderen.

Bij iedere maat / schaal zijn machines en aanhangers. Die zijn niet onderling uit te wisselen.

Siku heeft dus 3 maatvoeringen, oftewel grootte van het speelgoed. In onderstaande clip zie je een uitleg van de volgende modellen in de schaal 1:87 1:50 en 1:32


 

Siku Control32 zelfrijdende voertuigensiku bestuurbare tractor Claas

Deze radiografisch bestuurbare trekkers zijn de top van de Siku lijn en hebben een traploze bediening voor zowel de stuur als rijfuncties. Deze zelfrijdende tractoren zijn allemaal in de schaal 1:32 waardoor de aanhangers en landbouw machines van de 'normale' serie 1:32 er gewoon achter passen. Oftewel kinderen die opgroeien met Siku speelgoed kunnen als ze wat ouder worden uitbreiden met deze bestuurbare tractoren.

 

Speelgoed boerderijen met Siku.

Om het spelen met Siku speelgoed nog leuker te maken zijn er ook vele soorten houten koeienstallen en loodsen. De stallen en loodsen hebben ook weer dezelfde drie maatvoeringen als de tractoren. De koeienstallen en loodsen zijn gemaakt van hout en combineren ook prima.

Hiernaast op de foto zie je de houten sleufsilo. Het voer in de sleufsilo is afgedekt met zeil en ronde auto bandjes. Het zeil zorgt ervoor dat het eten droog en vers blijft.
Daarnaast zie je de witte staande voersilo, hier kun je ook speelmais in doen. Wel handig om er even een trechtertje bij te pakken, dan knoei je minder snel.

 

De nieuwste trend zijn de Siku speelgoed boerderijen met dieren en echte koestallen.

Op de foto is een leuke combinatie te zien van koestal en opslag voor zowel je Siku trekkers als je machines.
Siku speelgoed boerderij
Deze complete boerderijen kun je zelf samenstellen bij Tim'sSpeelgoedboerderij. Met de trekkers van Siku en de boerderijen met koeien maakt jou speelplezier helemaal compleet!

Wil je meer lezen over siku of Sikucontrol en de combinatie's met de stallen dan is voor jou de pagina  'alles-over' Boerderij speelgoed.
 

 Siku 1 32 online of in een speelgoedwinkel kopen

Het belangrijkste is hierboven benoemd, de grootte's van de verschillende Siku voertuigen. Daarnaast zijn er ook enkele thema's mogelijk. Hieronder de verschillende thema's.SIku tractor met veeaanhanger
 • Veehouderij. Siku speelgoed heeft in iedere schaalverhouding wel machines die echt gemaakt zijn voor je koeienboerderij. Denk bijvoorbeeld aan de Siku tractor met vee aanhanger om de koeien van de boerdeirj naar het weiland te vervoeren. Naast dieren, de boerderijen zijn er ook machines om gras te oogsten zoals een hark en een balenpers.

  siku wentelploeg
 • Akkerbouw. De akkerbouwer zorgt voor aardappels, uien en groenten van het land. Die gebruikt totaal andere machines en ook daar heeft Siku modellen voor. Zoals een ploeg welke de boer gebruikt om na het oogsten de resten onder te ploegen en het land klaar te maken voor een nieuw voorjaar.
   
 • Bosbouw. Ook de bedrijven die bomen planten, verzorgen, kappen en weer inplanten gebruiken landbouwtractoren met speciale aanhangers. Vooral John Deere maakt een aantal combinaties van tractor met een John Deere bomentransport tractorbosbouw aanhanger. De tractoren zijn vaak standaard, de aanhangers en aangepaste bomentransporteurs zijn echt bijzonder.

Siku voor een verjaardag en als kado

Siku levert zijn producten altijd in een mooie verpakking. Zoals in onderstaande afbeelding te zien is wordt de tractor mooi verpakt met een kunststof achtergrond zodat de tractor stevig blijft staan. Oftewel het Siku speelgoed is goed te verzenden. De buitenkant van de doos is voorzien van een afbeelding van het product zelf als enkele sfeerafbeeldingen.
siku tractor in doos

Verschillende Siku serie's

Siku maakt verschillende serie's speelgoed. De overeenkomst is dat ze allemaal prima details kennen en sterk van metaal met kunststof onderdelen zijn gemaakt. Hieronder een overzicht van de verschillende serie's:
 • Siku Super. Dit zijn metalen voertuigen in verschillende schalen: 1:50  1:55 en 1:87  De voertuigen zoals vrachtwagens of personenauto's zijn in het alledaagse straatbeeld te zien en dus herkenbaar voor kinderen. De personenauto's zijn leuk om mee te spelen; vrachtwagens met belading zijn prima gedetailleerd en ook als verzamelobject te zien.
 • Siku Farmer. Dit zijn vooral landbouw gerelateerde voertuigen en machines zoals tractoren, aanhangers en landbouwmachines. Dit is weer onder te verdelen in bijvoorbeeld bosbouw; oogsten, grondbewerking en transport. Vooral dit laatste is geliefd, spullen laden en vervoeren. Met bijvoorbeeld een tractor met graafmachine of frontlader een kipper vullen met speelmais of andere korrels. Dit is in een kipper met tractor weer te vervoeren naar een silo of als voer voor de koeien in de stal. Kinderen kunnen zo helemaal opgaan in hun fantasiewereld.
 • Siku control. Dit zijn bestuurbare tractoren; vrachtwagens en landbouwmachines en aanhangers. Met een eenvoudige of luxe afstandbediening geschikt voor opgroeiende kinderen.
 • Siku reserve onderdelen. Lekker spelen kan een keer brokken geven. Er zijn verschillende onderdelen te vervangen zoals achterhef en wielen met assen.


Speelgoed trekkers en tractoren van metaal en ijzer

De basis van de Siku modellen zijn van ijzer / metaal. De stuurinrichting, wielen en hefinrichting zijn verbonden met dit ijzeren frame en vormen zodoende één sterk geheel. De opbouw zoals spiegels en lampen zijn juist weer van kunststof gemaakt. Dit is flexibel waardoor deze uit stekenendeSiku hefinrichting onderdelen beter bestand zijn tegen kleine ongelukjes.

Een voordeel van deze bouwwijze is dat onderdelen vervangen kunnen worden als dat nodig is. Bijvoorbeeld de metalen hefinrichting; deze is te vervangen wanneer deze na een valpartij stuk is gegaan.
 


Metalen trekkers en tractoren in drie verschillende grootte's

De voertuigen in deze categorie zijn verdeeld in drie verschillende afmetingen; de zogenaamde schaal aanduiding. Zoals in de afbeelding hiernaast te zien is, heeft iedere afbeelding vier verschillende iconen staan. De zwarte is de schaal aanduiding van het artikel.

De speelgoed modellen in dit overzicht zijn voor een belangrijk deel van metaal en ijzer gemaakt. Denk aan het chassis, trekhaak, hefinrichting en de frontlader. Delen zoals de spiegel, uitlaat of banden zijn dan weer van kunststof gemaakt. Deze zijn dan flexibel zodat bij een ongelukje ze zo lang mogelijk heel blijven.


Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij