Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Veilig (achteraf) betalen
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Boerderij speelgoed - Afstandsbestuurbare voertuigen

Afstandsbestuurbare voertuigen

Afstandsbestuurbare-voertuigen

Verschillende afstand bestuurbare voertuigen, welke modellen en mogelijkheden zijn er?

Er zijn radiografisch bestuurbare trekkers van zowel Siku en Britains. In deze categorie de mogelijkheden en verschillen tussen de modellen bestuurbare trekkers. De vrachtwagens staan ook in de Siku categorie.


Leeftijd bestuurbare tractor, kraan of vrachtwagen

Welke modellen geschikt zijn voor welke leeftijd hangt wel samen met de ontwikkeling van het kind maar globaal zijn er 3 leeftijds catgorieeën te maken.
 • 2 jaar en ouder. Een echt robuust bestuurbare trekker is de Britains 'Johnny' tractor. Het meest eenvoudige model voor de jongste kinderen.
   
 • Britains bestuurbare tractoren zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. De bediening van deze serie is eenvoudig, de bediening is aan of uit. Het is dus niet mogelijk om traploos steeds harder te rijden of verder in te sturen. De modellen zijn gehaal van kunststof gemaakt in de schaal 1:16 zoals de Bruder modellen. Hierdoor is het mogelijk om aanbouwdelen en accessoires van Bruder te combineren met deze bestuurbare tractoren. Deze bestuurbare trekkers worden geleverd met een 9V blok batterij voor de afstandbediening en 4x AA in de tractor. O een teleurstelling te voorkomen is het handig om oplaadbare batterijen en een batterijenlader te gebruiken.
  jamara fendt trekker
 • Jamara tractoren zijn in de maat 1:16 en voor kinderen vanaf 3 jaar. Ook gezien de bouwwijze lijke ze redelijk gelijk aan de Bruder / Britains trekkers. Echter heeft Jamara een ander koppelsysteem. De meegeverde afstandbediening is wat uitgebreider om ook de gekoppelde machines te bedienen zijn. Ook hier is de bediening hetzelfde als bij de Britains modellen; aan/uit schakelaars.
  De bestuurbare vrachtwagens van Jamara zijn dan weer in de maat 1:20 en hebben dezelfde stijl; robuust en gemaakt om lekker mee te kunnen spelen.
   
 • Siku bestuurbare voertuigen voor kinderen vanaf 6 jaar. Deze modellen hebben veel meer details en zijn gevoeliger door botsingen. De modellen zijn van metaal gemaak. Het meest eenvoudige model zijn de tractors zonder voorlader, hier kan weinig mee mis gaan en kunnen ook machines aan gekoppeld worden zoals een Joskin kipper.

   


Wat is RC: tractors en auto's bediening

Vaak wordt de afkorting RC gebruikt; wat staat voor Remote Controlled. Oftewel Afstand Bediening. eerdere modellen waren vaak nog met draad of infrarood bediend. Beide is gedoe, of de kabel is te kort of de infrarood heeft geen verbinding. De huidige modellen zijn allemaal radiografisch; oftewel net als radiosignalen draadloos die ook om een hoek en tafelpoot kunnen. Lees je dus ergens RC tractor dan is dat dus gewoon een op afstand te bedienen voertuig.
 

Remote control tractoren en aanhangers, de verschillen in grootte / afmeting

Op onderstaande foto is de kleinere tractor links van Siku; de Claas Axion remote control. Deze is in de schaal 1:32 en voorzien van mooie details. Daar rechts naast staat de veel grotere Britains 1:16 bestuurbare tractor, deze is ook geschikt voor jongere kinderen. Dit omdat de Britains / Bruder afmeting robuuster en eenvoudiger is om mee te rijden.

Siku en Britains remote control

Bij de Britains afstandbestuurbare tractor past dan alles van Bruder speelgoed weer prima bij, zowel Britains als Bruder zijn gemaakt in de schaal 1-16

In onderstaande video uitleg over de mogelijkheden en bedoelde leeftijd voor het speelgoed.

Van infrarood naar radiografisch bestuurbare trekkers

In het verleden werkte de tractoren met infrarood, dat is op lichtsignalen net zoals de TV en radio nu op afstand bedient worden. Dit heeft echter als nadeel dat dit niet achter een tafelpoot of stoel werkt. Radiografisch wil zeggen dat de huidige modellen draadloos werken zoals je telefoon, het maakt dus niet uit als er even iets tussen staat of komt. Zowel de Siku als Britains modellen werken tegenwoordig radiografisch en zijn daarmee dus betrouwbaar in de bediening.
 

Mogelijkheden met de Siku bestuurbare tractorenbestuurbare john deere

De wat grotere Britains modellen zijn eenvoudiger, de Siku trekkers hebben meer mogelijkheden zoals:
 • Traploos bedienbaar voor- en achteruit rijden
 • Traploos sturen
 • Bedienbare kipper aankoppelen
 • Bedienbare rc ploeg aankoppelen
 • Bedienbare voorlader (optioneel)
 • Bedienbare achterheft (optioneel)
 • Pallets vervoeren
 • Hooibaaltjes vervoeren


Bestuurbare vrachtwagen, ook radiografische rc vrachtwagens


bestuurbare vrachtwagen met dieplader
Op zoek naar een radiografisch bestuurbare vrachtwagen? Deze worden ook door Siku gemaakt. Op de grote afbeelding is de Scania bestuurbare vrachtwagen te zien. Deze is gemaakt van metaal met kunststof delen, erg sterk dus. Aan de rc vrachtwagen is in dit geval een kipper oplegger bevestigd om bijvoorbeeld speelmais te rijden. De afstandbediening is dezelfde als van de luxe trekkers. De vrachtwagens hebben wel een behoorlijk hogere topsnelheid dat de trekkers; dus is het wel handig om de speeltafel groot genoeg te maken.
Naast de Scania met kippertrailer is er ook een MAN bestuurbare vrachtwagen met dieplader. De trekker is gelijkwaardig; erachter is een dieplader bevestigd welke ook op afstand bedienbaar is.
 


Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij