Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Welke speelgoedtractor 4: miniatuur / model tractor

Welke speelgoedtractor 4: miniatuur / model tractor

Welke speelgoedtractor 4: miniatuur / model tractor

Valtra tractor schaal model
De naam zegt het natuurlijk al; op een gegeven moment wil je liever een natuur getrouw schaalmodel. En dan zou het toch mooi zijn als hier een éénduidige scheidingslijn is. Die is er niet.
Er zijn een aantal fabrikanten welke behoorlijk in het middengebied zitten; ze maken modellen die soms meer geschikt zijn als speelgoed en de andere keer weer meer als een model voor in de vitrinekast of diorama.
Bij de volgende merken is in ieder geval wel duidelijk dat ze zich alleen richten op modelbouw en showtafel miniaturen:
Deze serie miniaturen zijn dus echt gemaakt als showmodel, de details zijn vaak schitterend. Van olie leidingen tot de mooiste details in de cabine voor de bediening van de tractor. Als er al een leeftijds aanduiding bij staat dan zie je vanaf 12 of 14 jaar staan. De doelgroep van deze modellen zijn verzamelaars welke zelf een passie hebben om hierin een collectie aan te leggen. Ook bestuurders of mensen die chauffeur zijn (geweest) van een bepaald voertuig of machine hebben er liefhebberij in om één of meerdere modellen te verzamelen.

De standaard schaal van de modellen is meestal 1:32 zoals van Wiking en Replicagri. Schuco heeft echter als voorbeeld ook een aantal model tractoren in de grotere 1:18 schaal. Wilt u combinaties maken voorbijvorobeeld een diorama dan is het even opletten of alles bij elkaar past.

Wiking claas combine


Merken met overlappende modellenspuitboom veldspuit britains
Bedrijven als Siku en Britains maken ook schaal modellen welke tussen de echte speelgoed tractors en de schitterende landbouwminiaturen zoals hierboven beschreven vallen. Men geeft zelf echter niet aan wat ze voor doelgroep voorogen hebben, vaak is het wel aan de prijs af te leiden.

Zo is bijvoorbeeld de Britains John Deere veldspuit een twijfelgeval;  kijk je naar de prijs dan is deze tot wel 4x goedkoper dan een Wiking model maar de constructie van de spuitboom zelf is dusdanig gebouwd dat die spuitboom ook niet geschikt is voor jonge kinderhanden.
De constructie is echter voor het oog wat grofstoffelijk waardoor de echte miniatuur liefhebber niet snel voor dit model zal kiezen.


Vergelijk je op detailsnivo Britains met bijvoorbeeld de Siku Amazone veldspuit dan zie je dat de constructie meer afgewerkt is. Er zijn geen grove klinknagels zichtbaar en toch valt deze veldspuit in de Siku Farmer serie wat de veronderstelling geeft dat dit model ook geschikt is voor de kinderkamer.


siku veldspuit amazone
  Jan     19-02-2019 10:52     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij

Speelgoed en bestellen
We werken gewoon door om de orders zo normaal mogelijk te blijven leveren. Vragen? We zijn bereikbaar Whatsapp, chat, mail of telefoon.
info@timsspeelgoedboerderij.nl
Whatsapp