Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Welke speelgoed tractor 5: buiten speelgoed

Welke speelgoed tractor 5: buiten speelgoed

Welke speelgoed tractor 5: buiten speelgoed

<< Naar de showmodellen
Kinderen vinden het vaak erg leuk om spullen van A naar B te vervoeren. Denk aan (speel)mais, baaltjes, boerderij dieren of gewoon een zakje bruine bonen. Buiten kan dat natuurlijk ook, maar dan in de zandbak!
Buiten spelen met voertuigen is eigenlijk in enkele groepen te verdelen, in dit overzicht de mogelijkheden.

Grote traptractorsgrote traptractor john deere

Deze zijn helemaal voor buiten gemaakt, lekker groot en geschikt om op te zitten. Voor de kleinsten met een soort loopfunctie en voor de wat oudere gewoon lekker zelf trappen. De gebruikte onderdelen zijn dan ook lekker groot en als er sprake is van eem metalen frame zijn ze geschikt voor vele jaren speelplezier.
Wat een mogelijk nadeel kan zijn is de benodigde ruimte. Zo is bijvoorbeeld een Rolly Toys tractor toch snel een beter lang, en dat past lang niet altijd in een kleinere tuin. De Berg skelters zijn vaak nog een maatje groter, dan heb je of een echt grote tuin nodig of erf verhanding.
Waar nog wel rekening mee gehouden moet worden is dat kunststof na verloop van jaren kan verkleuren of uitharden. Met name als ze altijd buiten staan. Kunststof is namelijk voorzien van zogenaamde weekmakers, deze kunnen langzaam verdampen waardoor het kunststogf keihard wordt, en broos.
Het voordeel van deze traptractors is dat ze goed tegen weer&wind én zand kunnen. En met name dat laatste is een punt bij de kleine tractoren.


Naar buiten met binnen speelgoed

Hoe kleiner het speelgoed, hoe gevoeliger ze meestal zijn voor zand. Zand is 'scherp' van zichzelf, als het in draaiende delen komt dan vreet het vaak de draaien de delen op, snelle slijtage dus. Wat in ieder geval niet geschikt is voor buiten zijn de 1:87, 1:50 en de 1:32 modellen. Zand is dan gewoon een aanslag op de bewegende delen.
Een uitzondering hierop is het grove en grote speelgoed van zowel Bruder, Britains big farm en de Jamara modellen. Deze zijn van zichzelf groter en hebben wat minder last van zand. Wanneer ze dag&nacht buiten blijven met water/regen dan is het alsnog snel kapot, maar onze ervaring is dat een droge zandbak prima te doen is.


  Jan     19-02-2019 11:10     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij

Speelgoed en bestellen
We werken gewoon door om de orders zo normaal mogelijk te blijven leveren. Vragen? We zijn bereikbaar Whatsapp, chat, mail of telefoon.
info@timsspeelgoedboerderij.nl
Whatsapp