Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Veilig (achteraf) betalen
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Boerderij speelgoed - Siku speelgoed - Siku Farmer 1:50
filter icon Filter

Filter

close

Siku Farmer 1:50

Siku-Farmer-1:50

Siku 1:50 landbouw miniaturen

In deze schaal 1:50 zijn de miniaturen van Siku anders; zo hebben de voertuigen een starre vooras en een standaard achterkoppeling voor aanhangers. Er zijn geen gedragen landbouwmachines. Wel zijn deze Siku miniatuur modellen wel gemaakt om tegen een stootje te kunnen.
Bezig met laden...
visibility

Siku 1990 - Fendt 942 Vario met voorlader 1:50

Siku 1990 - Fendt 942 Vario met voorlader 1:50

20,35

visibility

Siku 2940 - New Holland tractor met schuif en stooier 1:50

Siku 2940 - New Holland tractor met schuif en strooier 1:50

23,30

  1 2  3   

Siku schaal modellen en miniaturen

Deze maatvoering is gepositioneerd tussen de 1:32 (duurder en meer details) en de 1:87 lijn voor de allerkleinsten. Het het beste zijn deze landbouw miniaturen te omschrijven als robuust, gedetailleerd en kind vriendelijk.

De grote verschillen met de 1:32 lijn:

Vaste vooras, de miniatuur tractoren in deze serie hebben geen sturende vooras. De siku 1-50 schaalmodel claasas is star en daardoor vele malen beter bestand tegen kleine ongelukjes of botsingen.

Alleen een trekhaak, geen hefinrichting. De tractoren hebben een frontgewicht voor en een trekhaak achter. Zodoende zijn alle landbouw machines in deze schaal 1:50 getrokken. Oftewel ze worden aan de trekhaak bevestigd.

En uiteraard zijn ze een maatje kleiner, dit is voor de detaillering van de modellen eigenlijk geen verschil. De kleuren en werking is hetzelfde en het chassis, het dragende deel, is geheel van metaal gemaakt.

Miniatuur speelgoed en modelbouw

Siku maakt in deze schaal zijn miniaturen op schaal na van de grote tractorbouwers en landbouwmachine fabrieken. Tot de kleurcode aan toe klopt op de miniatuur voertuigen. Hierdoor is het voor kinderen erg leuk en herkenbaar speelgoed; wat ze buiten of op YouTube zien dat klopt gewoon met hun eigen speelgoed miniatuurwereld.

Het combineren met een houten boerderij of loods kan prima; deze vorm van modelbouw is ook in de schaal 1:50 mogelijk. 1-50 speelgoed koeienstal
Zo is er bijvoorbeeld een 1:50 speelgoed loods waar deze aanhangers en tractoren van Siku in passen. De schaal modellen zijn namelijk zo gebouwd dat de tractoren en aanhanger in de stal passen om bijvoorbeeld de bijpassende koeien te eten te geven. In deze stal is namelijk zowel aan de voor- als achterkant een schuifdeur gemaakt waardoor je door de stel geheel heen kunt rijden.


Ondersteuning bij aankoop in de miniatuurwinkel

Eerst zelf de verschillen ervaren en zien welke schaal miniaturen u naar op zoek bent? Kom eens in onze showroom kijken. We hebben van alle schaal modellen staan in zowel de stelling als uitgepakt. We kunnen dan gelijk meedenken welke modellen goed bij elkaar passen.
siku miniatuurwinkel 


Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij