Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Boerderij speelgoed - Siku speelgoed - SIKU CONTROL 32

SIKU CONTROL 32

Siku control is de serie radiografisch bestuurbare tractors van Siku, de Siku rc voertuigen.

Siku control32 zijn de afstand bestuurbare voertuigen van Siku. Zowel de Siku vrachtwagens als tractors van Siku worden aangestuurd met een radiografische draadloze afstandbediening. De John Deere 7R is op dit moment een gangbaar model. Onder een video met kennismaking met Siku Control.
 
Bezig met laden...
visibility

Set van 3 Oplaadbare AAA batterijen

12,75

visibility

Siku Krampe haaklift container (schaal 1:32)

30,00

25%
visibility

Miniatuur Menggranulaat

3,99

2,99

visibility

Siku Remote control (Radio Controlled)

Radio controlled Remote Control geschikt voor Siku Remote Control32 radiografisch bestuurbare voertuigen. Deze Remote Control is geschikt...

59,99

visibility

set van 3 C batterijen (niet oplaadbaar)

8,20

visibility

Siku Remote Control batterij bakje

6,99

visibility

Tim's Miniatuurbouw remote control balendrager (schaal 1:32)

8,99

visibility

Tim's Modelbouw Remote Control boomstammen grijper

15,00

visibility

Tim's Modelbouw Liebherr Remote Control opschoonbak

17,50

visibility

Tim's Modelbouw Liebherr Remote Control palletdrager

15,00

visibility

Tim's Miniatuurgrond

2,99

visibility

Tim's modelbouw asfaltweg (1 meter)

4,99

visibility

Siku adapter voor frontlader accessoires (schaal 1:32)

Frontlader adapter voor voorlader accessoires van Siku aan je John Deere 7R of Fendt 939 met voorlader te kunnen bevestigen.

5,50

visibility

Tim's Modelbouw Liebherr ketting en oppikhaak

6,50

visibility

Tim's Modelbouw Liebherr afstand bediening joysticks

6,50

visibility

Set van 3 Oplaadbare C batterijen

14,99

visibility

Tim's modelbouw asfaltweg (0,5 meter)

2,99

visibility

oplader siku control

oplader siku control voor het opladen van de siku remote control accu 6702 en 6705.

47,99

  1 2 3  4  5  

Siku Control32 en het spelen met de radiografisch bestuurbare tractors van Siku.

Siku Control32 wordt vanaf 2006 geleverd. In het begin alleen met infrarood bediening. Later is men steeds meer over gestapt naar radiografische besturing. Vanaf 2019 zijn de eerste modellen met bluetooth bediening op de markt gekomen.  In de standaard afstandsbediening zitten 4 AA batterijen; in de zwarte afstandsbeding 2 stuks AAA..
Siku rc is de Engelse afkorting van Remote control; oftewel afstand bestuurbaar.

De mogelijkheden, speeltips en leuke Siku speelstallen en loodsen.

Vooral de standaard remote control zoals de Claas Axion 850 met remote control Siku Claas remote controldoet het goed, de prijs isgoed en je kunt gelijk leuk rijden met de verschillende aanhangers. Je hoeft er natuurlijk niet gelijk een remote control aanhanger achter te hangen. Je kunt eerst ook aanhangers of andere landbouwvoertuigen uit de gewone Siku Farmer 32 serie erachter hangen.
Met de bijgeleverde afstandsbediening  kun je zowel het rijden als sturen bedienen. Daarnaast ook de lampen inschakelen. Voor meer info klik op het plaatje.
Kenmerken van dit model:
 • standaard zwarte afstandsbediening
 • bedienbaar vooruit en achteruit
 • traploze links / rechts besturing
 • koppeling naar aanhanger of landbouwmachine en remote bedienen
 
Combineren met Siku kipper 6780 en de Siku 6781 aanhanger trailer

Pak bij bovenstaande tractor een leuke Siku Control32 kipkar (hieronder 2 voorbeelden) en je hebt een geweldige speelcombinatie. Vervoeren van spullen is altijd leuk. Bijvoorbeeld het verplaatsen van speelmais of het rijden met gedroogde grond is erg leuk. De kipper en aanhanger hieronder kunnen zowel aan de standaard Siku control32 tractoren worden aangesloten als de luxe tractoren met voorlader. Een verschil tussen de twee is dat de gele kipper geheel zelfstandig kan lossen; de achterklep gaat ook automatisch los. De groene aanhanger heeft een ingenieus systeem waardoor deze ook naar de zijkant kan lossen, wel even met de hand dan de vergrendeling omzetten.

Sikucontrol kipkar 6781Siku control kipwagen 6780

 
  Uitleg van de mogelijkheden op de luxe Siku afstandbediening.siku remote control afstandbediening

In onderstaande video is wordt luxe afstandbediening uitgelegd. Beide modellen werken radiografisch en niet meer op infrarood. Het voordeel hiervan is dat de verbinding dus niet weg valt op het moment dat iets of iemand in de zichtlijn tussen afstandbediening en voertuig komt te staan. Infrarood is namelijk hetzelfde systeem als de afstandbediening van de tv; een onzichtbare lichtstraal.
Op de afstandbediening zijn drie machines en voertuigen te koppelen. Het trekkende voertuig krijgt lampje A, een aanhanger of landbouwmachine krijgt dan lampje B. Bij het opstarten eerst de tractor of vrachtwagen en machine inschakelen, dan de afstandbediening. Als alles verbonden is kun je dit zien aan de lampen op het voertuig en eventuele aanhanger; deze gaan van knipperend naar continue branden.

De mogelijkheden van de luxe Siku afstandbediening met de landbouw trekkers:

 • traploos voor- en achteruit rijden
 • traploos sturen
 • achterhef open en dicht doen
 • aanhanger of landbouwmachine bedienen
 • lampen in de motorkap en dakrand schakelen
 • knipperlichten bedienen
 • zwaailampen bedienen


Siku control32 online bestellen

Er zijn een aantal punten om rekening mee te houden als je dit speelgoed online koopt.
Als eerste de leeftijd, dit speelgoed is wat gevoeliger voor kleine ongelukjes zoals botsen of vallen. Het is dus best wel afhankelijk van hoe er met deze control voertuigen wordt omgegaan, dat is belangrijker dan leeftijd.
De grootte is ook belangrijk; deze Siku modellen zijn allemaal in de schaal 1:32 en grotendeels van metaal gemaakt. Er zijn ook 1:16 bestuurbare tractoren, deze zijn van Britains Big Farm. Deze Bitains control voertuigen zijn dus een behoorlijk stuk groter en geheel van kunststof gemaakt. In onderstaande video een uitleg.


Siku control bestuurbare vrachtwagens

Naast de Siku tractoren zijn er ook Siku control afstand bestuurbare vrachtwagens; de Siku 6721 MAN met dieplader en de Siku 6725 Scania met trailer. Wat overeen komt is dat deze ook een metalen frame hebben en de aanhangers ook grotendeels van metaal zijn gemaakt. De modellen zijn zwaar uitgevoerd en hebben ook zwaardere electromotoren. Wel heb je voor de rc vrachtwagen wat meer ruimte nodig dan voor de Siku control tractoren, ze zijn wat groter en kunnen ook behoorlijk harder rijden.
De vrachtwagens zijn standaard uitgerust met de luxe remote afstandbediening; de grote afstandbediening kan ook meerdere draadloze aanhangers en voertuigen koppelen.
In onderstaande video een uitleg van de Siku Scania vrachtwagen met trailer en uitleg over de luxe afstandbediening die erbij geleverd wordt.


Bij de Siku Control32 passen Siku boerderijen en loodsen

Siku bestuurbare voertuigen past bijvoorbeeld de houten speelgoed ligboxenstal en combistal met koeienstal met loods in de schaal 1:32 Oftewel de landbouwtractoren en landbouwmachines van Siku passen gewoon in de stal en loods en zo kunnen er mooie combinaties gemaakt worden om een complete miniatuur boerderij op te kunnen bouwen. Eventueel combineren met miniatuur boerderij dieren of speelgoedmais.
 

 


Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij