Login Registeren
keurmerk
menu
Bestel voor 15 uur;
Morgen in huis
Gratis verzenden > 75,-
Gratis retourneren
0
winkelwagen € 0,00
close
Home - Siku Control Bluetooth model Details

Siku Control Bluetooth model Details

Siku Control Bluetooth model Details

Informatiepagina over de Bluetooth bestuurbare Siku control trekkers

In 2019 komt Siku met een nieuwe manier van besturing: bluetooth. Dit is de opvolger van de modellen met radiografische bediening. In dit artikel lees je de mogelijkheden van specifiek dit model en wat je kunt verwachten van de bluetooth besturing.
Goed om te benoemen is dat de bluetooth besturing alleen met de nieuwe 2019 modellen kan omdat die een ingebouwde bluetooth ontvanger hebben.


siku claas xerion remote control
 

Bluetooth besturing van de Siku trekkerssiku bluetooth besturing

Bij de eerste draadloze Siku modellen was de bediening nog infrarood. Dat werkt eigenlijk net als de TV afstandbediening. Omdat dit nogal storingsgevoelig is, is Siku over gestapt naar radiografische bediening.
Dat werkt eigenlijk net als radiogolven van Wifi, betrouwbaarder dus.
En nu in 2019 komt SIku met bluetooth. Bluetooth heeft als voordeel dat het een standaard communicatieprotocol is; oftewel ook mobiele telefoons kunnen hiermee overweg.
 

Siku met je telefoon bedienen

Recentelijk heeft Siku voor zowel iOS als Android een App gelanceerd. Deze is gratis te downloaden. Doordat de trekkers nu ook bluetooth hebben is het dus mogelijk geworden om de trekker te koppelen met je smartphone! Oftewel het is niet meer nodig om een trekker met afstandbediening te kopen, je kunt nu ook puur alleen de trekker kopen.
De bediening via de app geeft meer vrijheid; de weergave van de besturingsknoppen zijn vrijelijk te plaatsen. Zoals uit de foto's blijkt heeft Siku gekozen voor een ronde besturingsknop. Deze is met 1 vinger te bedienen; zowel voor het vooruit en achteruit rijden als het links/rechts sturen. Ook is het mogelijk om je telefoon de tractor te laten besturen door deze te kantelen naar links/rechts om zo te sturen. Op je scherm zie je dan de rode stuurknop heen en weer gaan.
 

Siku App downloaden

Voor zowel iOS (Apple) als Android (Google) zijn de SIKUCONTROL app's beschikbaar: Zoals te lezen is worden de App's ook in het Nederlands aangeboden. In een video hieronder leg ik de werking uit.

siku bluetooth afstand bediening


Vaste afstand bediening

Zoals uit de berichten naar voren komt is het ook nog steeds mogelijk een vaste Bluetooth afstand bediening te kopen. Deze heeft dezelfde bekende opbouw maar dan voorzien van een bluetooh module. De werking is ook hetzelfde gebleven.
 

De Siku Bluetooth modellen

In totaal zijn er op dit moment 3 verschillende Siku trekkers te bedienen via deze nieuwe manier:siku fendt met bluetooth Goed om te weten is dat iedere tractor zowel met als zonder afstand bediening te koop is. Op het moment dat de modellen in Nederland zijn plaatsen we in ieder geval een review over het gebruik ervan.

In onderstaande video de nieuwigheden van de Claas Xerion5000.bluetooth john deere

Dit zijn de modellen welke geleverd worden inclusief afstand bediening:
In deze video uitleg van de Siku App.

 

Gedetailleerde mogelijkheden van de Siku Claas bluetooth trekker 4 wiel besturing siku claas

De trekker is in de standaard maat 1:32 en past dus in de lijn.
Specificaties:
  • 4 wiel aandrijving (waarschijnlijk met differentieel)
  • 4 wiel besturing (korte draaicircel)
  • Hondegang (voor bodemdruk vermindering)
  • Draaibare cabine
  • Knipperlichten
  • Rondom verlichting
  • App voor iOS en Android gratis te downloaden
  • Standaard zonder afstandbediening
  • App met bewegingssensor


 
    29-01-2019 16:34     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Alle bedragen zijn inclusief BTW

© Tim's Speelgoedboerderij

Speelgoed en bestellen
We werken gewoon door om de orders zo normaal mogelijk te blijven leveren. Vragen? We zijn bereikbaar Whatsapp, chat, mail of telefoon.
info@timsspeelgoedboerderij.nl
Whatsapp